• Közlemény az írásbeli eredményéről

 • A korábban jelzettek szerint a két írásbeli forduló összesített eredménye alapján jutnak a versenyzők a Lóczy-verseny döntőjébe.
  Az eredmény megtekinthető balra az "Írásbelik összpontszáma" gombra kattintva.

  A továbbjutott versenyzők iskoláit május végéig értesítjük a döntő részleteitről.

  Köszönjük türelmüket,
  Versenybizottság

 • Közlemény az online második forduló értékeléséről

  Tájékoztatjuk a verseny közönségét, hogy a koronavírus-helyzet miatt kényszerűen online megrendezett második forduló lezajlott. 107 kilencedik és 122 tizedik évfolyamos versenyző jelentkezett be a verseny Redmenta csoportjaiba, és többségében meg is írták az online feladatsort. Néhányan nem tudták csak megkezdeni a versenyt, és néhányan maradtak le egy-egy, többnyire az utolsó feladatsorról.

  Köszönjük a vállalkozó versenyzőknek, hogy ebben a különleges helyzetben is vállalták a megmérettetést, köszönjük a felkészítő tanároknak, hogy támogatták, segítették versenyzőiket, valamint köszönjük az iskolákban - a tanulók elérhetőségének eljuttatásában - segédkező minden kolléga munkáját is.

  Ez a helyzet a szervezőknek is rendkívüli feladatokat jelentett, hiszen a március 16-ra előkészített hagyományos feladatsor helyett készítenünk kellett egy teljesen új, online feladatsort, amelyet teljesen újszerű módon kellett eljuttatni a versenyzőkhöz. Az újdonságok persze a varázsuk mellett kockázatokat is jelentettek.

  Jelenleg zajlik a szintén újszerű értékelés, ami a szokottnál egy kicsit több időt vesz igénybe. (A Redmenta rendszere nem minden feladatot pontozott a megadottak szerint, így felül kell javítani egyesével a dolgozatokat. Ez folyamatban van.)

  Zajlik a nevezési díjak befizetésének ellenőrzése is.

  A versenybizottság nagyrészt sikeresnek ítéli a forduló - rendkívüli helyzethez hirtelen alkalmazkodott - újszerű lebonyolítását.

  Előreláthatólag május 12-14 között tudunk eredményt hirdetni immár a szokott módon, majd ezt követően május második felében az őszi döntő megrendezésével kapcsolatos információkat is nyilvánosságra hozzuk, az érintett iskolákba pedig elektronikus levélben is kiküldjük.

  Köszönjük türelmüket,
  Versenybizottság

 • A második forduló feladatai a megoldásokkal

  A 9. évfolyam feladatai

  A 10. évfolyam feladatai

 • Közlemény a második forduló online megrendezéséről

  Ezúton tájékoztatjuk a verseny közönségét, hogy előző közleményünkben április 21-re kihirdetett online forduló lebonyolítása megkezdődött. A versenyzők és a felkészítő kollégák iskolák által számunkra megküldött e-mail címeire kiküldtük az ezzel kapcsolatos pontos tennivalókat. Azoknak az iskoláknak akiktől még nem kaptuk meg az elérhetőségeket, hétfőig van lehetőségük azt pótolni.

  Mivel a verseny honlapját nem tudjuk napi szinten frissíteni, a további tájékoztatás az eredményhirdetésig közvetelen e-mail-ek útján történik.

  Mindenkinek sikeres felkészülést és versenyzést kíván a
  Versenybizottság

 • Közlemény a verseny további menetéről
   

  Köszönjük a szervezők irányában tanúsított türelmüket a COVID-19 vírus okozta különleges helyzetben. A különleges helyzetek különleges megoldásokat kívánnak.

  A Lóczy Lajos Országos Földrajzverseny szervező bizottsága a koronavírus helyzet és az azzal kapcsolatos kormányzati intézkedések alapján a következő döntéseket hozta:

  1. A 2020 évi verseny FOLYTATÓDIK, de az új helyzethez alkalmazkodva újszerű formában
  2. A március 16-ra kitűzött, de az iskolabezárás miatt elmaradt 2. fordulót online formában valósítjuk meg
  3. Az online fordulót a Redmenta nevű magyar fejlesztésű tesztelő rendszerben szervezzük, melyet a versenyzők egységes időpontban az otthonukban írhatnak meg internetre kapcsolódó számítógépen
  4. Az online forduló időpontja: 2020. április 21. 14-16 óra.
  5. Az éles online forduló előtt április 20-án délután egy rövid próbafordulót tartunk a felülethez való hozzászokás érdekében, valamint az esetleges techikai problémák felszínre hozatalára
  6. A részletes lebonyolításról hamarosan újabb közleményben értesítjük Önöket, de a feladatok kiküldéséhez mindenképpen szükségünk lesz a versenyző tanulók és a felkészítő kollégák működő e-mail címeire. Kérjük ezeket e-mailben elektronikus formában és papír alapon az iskola pecsétjével ellátva postán keresztül is eljuttatni a szervezőségnek!
  7. A döntőbe jutáshoz az első forduló eredményeit is tervezzük figyelembe venni, ezért kérjük az első forduló kijavított megoldólapjait is postázzák az e-mail címekkel együtt.
  8. Akik nem fizették még be a második forduló nevezési díját, április 20-ig megtehetik a korábban jelzett módon.
  9. A döntőt 2020 szeptember második felében tervezzük megrendezni - a folyó tanév bizonytalanságai miatt - ennek pontos időpontjáról később - várhatóan májusig - tudunk információt küldeni.

  Bízunk megértésükben, valamint a versenyző diákok és a felkészítő kollégák új helyzethez történő alkalmazkodásában.

  Versenybizottság

 • A 2020. évi verseny kiemelt témái

 • A 2020. évi első forduló faladat- és megoldólapjai, valamint a megoldó kulcsok

 • Feladatlap 9. évf.
  Megoldólap 9. évf.
  Megoldó kulcs 9. évf.

  Feladatlap 10. évf.
  Megoldólap 10. évf.
  Megoldó kulcs 10. évf.

 • Versenykiírás a 2019/2020-as tanévre

 • Geográfus Tehetségnapunkon

  a földrajzos továbbtanulási és karrierlehetőségekről kaptak információt a Pécsi Tudományegyetem szakembereitől a kaposvári érdeklődő diákok

  www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/almaink-utjan-a-foldrajz-is-kalauzolhat-egy-eleten-at-1923054/

 • Élménybeszámoló a 2019. évi Lóczy táborról

 • Szakmai beszámoló a 2019. évi versenyről

 • A 2018/2019. tanévi verseny eredményei

 • aktp19_s (9K)

  A Lóczy Lajos Geográfus Tehetségpont
  újabb 3 évre
  Akkreditált Kiváló Tehetségpont lett

 • Korábbi győztesünk, Kaszap Kinga nemzetközi sikere

 • Európai Tehetségpont lettünk
   

 • cert_s (9K)

  Az idei döntő rendezése közepette érkezett a hír, hogy elfogadták a Lóczy Lajos Geográfus Tehetségpont jelentkezését az Európai Tehetségpontok hálózatába. 25 ország 250 Tehetségpontja közé kerülhettünk be.

  A Loczy Young GEOgraphers' Talent Point - röviden LyGEO - mi vagyunk!

  Köszönjük ezt a verseny hírnevét megalapozó Elődeinknek és Mindenkinek, aki bármikor és bármilyen formában hozzájárult a sikerhez!